Hur

… går en familjefotografering till?

Vi träffas oftast på bestämd fotoplats ute eller möts upp hemma hos mig i Domsand (utanför Habo) för att tillsammans åka till fotoplatsen. Vi fotograferar på ett eller två ställen, vilket brukar ta ungefär upp till en timme. Jag fotar även gärna hemma hos dig i naturligt ljus, det kan kännas bekvämt eller smidigt att vara i sin hemmiljö.

Efter fotograferingen behöver jag cirka två veckor för att bli klar med ett galleri till er. Ni får sedan en länk till web-galleriet med lätt redigerade bilder där ni kan välja ut vilka av dessa ni vill ha. När urvalet är gjort lägger jag ner tid på att slutföra dem och ni får en ny länk där ni kan ladda ner bilderna från web-galleriet till er dator. 

Alla utvalda bilder levereras högupplösta i färg eller svartvitt som jpeg. Man har rätt att framkalla bilderna för eget bruk och får även använda bilderna på sociala medier under förutsättning att mitt namn finns med. Bilderna får inte ändras. 

Fotoplats och särskilda önskemål diskuteras igenom vid bokning. Jag fotograferar inte i studio, utan utomhus eller i hemmiljö.

Vanliga frågor

 • Vad ska vi ha för kläder?
  Det är Du som bestämmer och finns inga restriktioner kring detta. Tips på vad som kan vara bra att tänka på är att matcha syskon, inte ha för mycket mönster eller allt för starka färger. Det går även bra att ha med sig ett ombyte om man vill ha variation i bilderna.

 • Barnen är ovana och brukar inte titta in i kameran. Kommer det bli några bra bilder?
  Detta är vanligt, oftast är varken vuxna eller barn vana vid att posera framför kameran. Vi gör fotograferingen till en rolig stund. Vid en utomhusfotografering visar jag barnen vad jag har med mig för rekvisita, de får ibland hjälpa till att hålla i en konstig kvast, jag pratar och försöker ”bonda” med dem medan vi vandrar till fotoplatsen. Små barn kan även ha med sitt favoritgosedjur, det blir en trygghet och något personligt på samma gång. Utomhus följer vi årstiderna, det går alltid att plocka blommor, kasta löv eller busa med brorsan i snön – lek blir ett naturligt inslag i sessionen, varvat med att de kikar in i kameran. Vi följer även barnen, vill de absolut inte samarbeta tar vi en kort paus och testar sedan igen – att fotograferas ska vara roligt!

 • Hur bokar jag en fotografering?
  Det smidigaste sättet är att skicka ett mail till karin@mizgalski.se, alt. skicka ett sms eller ring 0704-53 04 92!

 • Vad gör vi om det regnar eller någon blir sjuk?
  Vid dåligt väder eller sjukdom bokar vi om till en ny dag att ha familjefotograferingen på. Vid bröllop är det svårt att boka om datumet för fotografering, men regn på bröllopsdagen är faktiskt inga problem, jag har alltid en regn-plan.
 • Hur lång är leveranstiden av fotografierna?
  Senast två veckor efter att fotosessionen är genomförd får ni ett digitalt galleri där ni själva väljer ut de bilder ni vill köpa. Jag retuscherar sedan klart de valda bilderna och levererar dem högupplösta senast en vecka efter att jag fått tillbaka ert urval.

 • Hur betalar vi?
  Jag skickar faktura.